Burun Estetiği Ameliyatı (Rinoplasti) Nedir?

Burun Estetiği diğer bir adıyla Rinoplasti, burun şeklinin değiştirilmesi için uygulanan estetik bir operasyondur. Estetik amaçlı yapılabildiği gibi burun ile ilgili birçok sorunun çözümü için de yapılabilir.

Burun Estetiği Operasyonu – Rinoplasti Neden Yapılır?

Burun ameliyatı (Rinoplasti) sadece estetik amaçlı fiziksel görünümü yapılmaz. Örneğin; yaralanma sonucu oluşan deformelerin onarılması veya doğuştan gelen burun formunun düzeltilmesi ya da solunum güçlüğüne neden olan sorunların iyileştirilmesi amacıyla da burun ameliyatı yapılabilir.

Bazı vakalarda hem solunum güçlüğü hem fiziksel görünümü değiştirme burun ameliyatı yaptırma nedenleri arasında yer alır. Sizler de burun estetiği hakkında bilgi almak için bizlere  ulaşabilirsiniz.

Burun Yapısı Nedir?

Burun, üst kısmı kemik alt kısmı kıkırdaktan oluşan deri ile kaplı bir organdır. Burun, yapısı gereği solunum sistemi için önemli bir yere sahiptir. Burun estetiği (Rinoplasti) halk arasında korkutucu bir ameliyat olarak bilinse de doğru tekniklerle bu süreç rahatlıkla atlatılabilir.

Estetik Burun Ameliyatı Neden Zordur?

Estetik burun ameliyatında yapılan ana işlem burun kemiğinin ve kıkırdakların yerini değiştirme işlemidir. Bazı durumlarda daha estetik bir burun şekli oluşturabilmek için kemikleri ve kıkırdakları kesmek gerekir. Bazı vakalarda ise ekleme yapılması gerekebilir.

Estetik burun ameliyatını en zor aneliyatlardan biri olarak kabul edebiliriz. Çünkü burun, yapısı gereği sadece bir tarafından işlem görebilir ve burun estetiği ameliyatının bilinmezlikleri çoktur. Bunun yanında burnun kemikleri ve kıkırdakları bütün olarak bulunur ancak birbirlerinden bağımsızdır.

Bu, iyileşme sürecini etkileyen ve ikinci ameliyatı yani revizyonu gerektirebilen ciddi bir durumdur. Dünya standartlarında en sık düzeltme ameliyatı (revizyon) gerektiren ikinci ameliyat burun estetiğinin ameliyatı (rinoplasti) kabul edilmektedir. Burun ameliyatı yapan doktorların her 10 hastasından birine tekrar revizyon yapması normal kabul edilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Öncelikle 18 yaşını doldurmuş ve cerrahi işleme uygun olan herkese burun estetiğinin ameliyatı (rinoplasti) uygulanabilir.

Doğuştan gelen düzeltilmeye müsait burun yapısı, yaralanma sonucu meydana gelen deformelerin onarılması, yarık damak ve yarık burun şekli, çeşitli şekil bozuklukları, burun yapısıyla ilgili solunum sıkıntısı çeken ve burun kırıkları olan kişilere burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) uygulanmaktadır.

Bununla birlikte burnuyle ilgili yapısal hiçbir problemi olmayan kişiler de estetik amaçlı burun ameliyatını tercih edebilir.

Sadece estetik amaçlı burun estetiğinin ameliyatı (Rinoplasti) yaptıranların sayısı son yıllarda artmaktadır. Estetik yaptırmak, yüz ifadesini zorlar ve burunda nefes almayı zorlaştıracak kadar incelebildiğinden özellikle kadınlar ve devamlı ekranda bulunan erkekler burun estetiği yaptırmak isterler.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

Genel anestezi ile yapılan burun ameliyatları iki şekilde gerçekleşir. Bunlar Açık rinoplasti ve kapalı rinoplastidir. En çok tercih edilen burun estetiğinin ameliyatı ise açık rinoplastidir.

Açık Rinoplasti

Açık rinoplasti ameliyatı, burun deliklerinin orta kısmından alt kısmına doğru V şeklinde bir kesi atılarak gerçekleştirilir. Bu kesi, ameliyat sonrasında iyileşir. Kapalı rinoplastiye göre daha geniş görüş açısı bulunduğundan şekillendirmede başarı oranı yüksektir.

Kapalı Rinoplasti

Fazla şekil bozukluğu olmayan burunlarda tercih edilen işlem kapalı rinoplastidir. Bu teknikte kesi uygulanmaması iyileşme süreci ve konfor için bir avantaj olarak olarak görülür.

Kapalı rinoplasti ve açık rinoplasti arasındaki tek fark burnun orta kısmından altına doğru atılan 3-4 milimetrelik kesi işlemidir. Bu kesiden dolayı açık rinoplastide iyileşme süreci kapalı rinoplastiye göre daha uzundur.

Çok merak edilen konulardan biri de ameliyat sonrasında tamponların alınması sırasında ağrı duyulup duyulmayacağıdır. Ancak son yıllarda ortaya çıkan bir silikon çeşidi vasıtasıyla bu sorun da ortadan kalkabilmektedir. Böylece ameliyat sonrası burun düşmesi sorunu en aza indirgenmektedir.

Açık rinoplastide ise işlem bittikten sonra kesiye dişi atılırken iz bırakmayan özel materyaller kullanılmaktadır. Kapalı teknikle burun estetiği ameliyatı yapan doktorların varlığı oldukça azdır. Doktorlar genelde açık rinoplastiyi tercih ederler.

Bu iki tekniğin dışında bir de ameliyatsız gerçekleştirilen burun estetiği vardır. Buna likit rinoplasti de denilmektedir. Ameliyatsız Burun Estetiği (Likit Rinoplasti): Ameliyatsız burun estetiğinin bir diğer adıyla likit rinoplasti, cerrahi işlem olmadığı için oldukça düşük riskli ve düşük maliyetli bir operasyondur. Fakat açık rinoplasti ve kapalı rinoplastiye göre kıyaslandığında ağrı seviyesi oldukça düşüktür.

Bu ameliyatsız burun estetiği cerrahi burun estetiği (rinoplasti) masraflarıyla uğraşmak istemeyenler, karşılayamayanlar ve bıçağın altına girmekten korkanlar için rahatlatıcı bir seçenek olabilir.

İlginizi Çekebilir  Meme Büyütme

Cerrahi olmayan burun estetiğinin yani ameliyatsız burun estetiğinin de tercih edilme faktörleri farklıdır. Örneğin ameliyatsız rinoplasti, burunda büyük sorunlara çözüm olamazken ufak kontur düzensizliklerine, burnun küçük görünmesine ve yüz hattında simetri oluşturmaya destek olarak kişiye daha iyi hissettirmeyi amaçlar.

Likit Rinoplasti ameliyatının gerçekleşmesi diğer yöntemlere göre daha farklıdır. Likit rinoplasti pürüzsüz ve daha düz bir görünüm elde etmek için doldurulması gereken alanlara özel bir dolgu maddesinin enjekte edilmesiyle gerçekleşir.

Dolgu, mikrodroplet tekniği kullanılarak enjekte edilir. Tüm bu süreçler biraz süre gerektirir. Çünkü seanslar arasında en az 4 – 6 hafta olması gerekir. Bu sebeple bu seanslara ve seans aralarına ayıracağınız vakti çok iyi değerlendirmeniz önerilir.

Enjeksiyon işleminden sonra vücudun savunma mekanizması dolgu malzemesinin her bir mikrodropletini duvardan uzaklaştırırken onu yerinde tutan bir doku kapsülü oluşturur. Her seans sonrası dolgu maddesi çevresinde hacim oluşur, bu yüzden her seans bitiminde  sonuç değerlendirilmesi doğru olmaz. Süreç esnasında yalnızca doktor ve hasta daha fazla enjeksiyon olup olmadığına karar verebilir.

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti)

Burnun anatomik yapısının uygun olduğu, yalnızca burun ucundaki şekil bozukluğunun olduğu durumlarda burun ucunu düzeltmek için yapılan estetik işlemdir. Burun genişliği, burun düşüklüğü, burun asimetriliği bu işleme tabidir.

Burun ucu estetiği (tipplasti), lokal veya genel anestezi altında kapalı rinoplasti tekniği ile yapılır. Burnun anatomik yapısı düzgün olduğundan kemiğe herhangi bir işlem yapılmaz. Bu işlemde kıkırdak ve yumuşak dokuya yeniden şekil verilir. Burun ucundaki düşüklük, aşırı yükseklik ya da burun eğriliğini düzeltmeyi amaçlar.

Burun ucu estetiği burundaki probleme bağlı olmakla birlikte yaklaşık 30-60 dakika sürebilmektedir. Operasyondan 1-2 gün sonra burun bantları ıslatılmadan duş alınması mümkündür. Operasyondan yaklaşık 1 hafta sonra ise tüm bantlar alınır. Burun ucu masajıyla iyileşme süreci de tamamlanır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Burun estetiği ameliyatının ne kadar süreceği burun yapısına ve yapılacak işleme göre değişir. Yine de septum eğrili veya başka problemler yoksa ortalama 2.5 – 3 saat sürebilmektedir.

Burun estetiğinin ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve bu süreye anestezi dahil değildir. Bu süreye anestezi uygulanması ve ameliyat sonrası uyanma süreci de eklenirse ameliyatın yaklaşık 4 saat sürebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) sonrasında ağrı minimum düzeyde beklenir. İlk gün yüz bölgesine soğuk uygulama yapılması önerilir. Hasta, 1 gece hastanede kalır. Ertesi gün normal yaşantısına devam edebilir.

Ameliyattan yaklaşık 2 – 3 gün sonra ödem (şişlik) ve morluk meydana gelir. Korkulacak bir şey yoktur. Gün geçtikçe iyileşir. Rinoplastiden yaklaşık bir hafta sonra burun üzerindeki bantlar ve atel çıkarılır. Ve bu süreçten sonra hasta, günlük yaşantısına rahatlıkla dönebilir.

Burun estetiğinin ameliyatından yaklaşık 2 hafta sonra hafif yürüyüş gibi yorucu olmayacak aktiviteler yapmakta fayda vardır. Ancak tempo gerektirecek egzersizin, ağır aktivitelerin ve yüzme gibi aktivitelerin ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra yapılması uygun görülür.

Gözlük kullanımı ise ameliyatın 3. Ayında hafif çerçeveli olmak kaydıyla tercih edilebilir. Lens kullanan hastalar ameliyattan hemen sonra hiçbir problem olmadan lenslerini takabilir. Burunda travma oluşturabilecek ağır spor ve dalışlar için en az 2 ay beklenilmesi önerilir.

Hastaların ameliyattan sonra en merak ettiği sorulardan bir tanesi de burun şeklinin tam olarak ne zaman oturacağıdır. Burun estetiğinin ameliyatı (Rinoplasti) sonrası, burun şeklinin oturması için burun yapısına bağlı olmakla birlikte yaklaşık 6 ay kadar beklemek gerekebilir.

Burun Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Burun estetiği ameliyatı (Rinoplasti) sonrası burun ve göz çevresinde şişlik ve ödem oluşur. Ameliyat sonrası ilk 3 gün şişlik olan bölgeye sık sık buz uygulaması yapmak şişliği en aza indirgemek için faydalıdır.

Bu ödem, 3. Gününde pik yapar ancak 3. Günden sonra hızla iyileşmeye başlar. Cerrahi müdahaleden yaklaşık bir hafta sonra ödem tamamen biter ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burnun tam son halini alması ise ince burun derili kişilerde yaklaşık 6 ile 12 ayı bulur.

Kalın burun derili kişilerde ise bu süre 1 ile 2 yıla kadar zaman alabilir. Burnun iyileşme sürecinde ise önce göz çevresi iyileşir. Daha sonra burunun ortası ve kaşlara yakın olan kısmı iyileşir. En son iyileşen kısım ise burun ucudur.

Hastanın taburcu olma zamanı ise 1 gece sonradır. 1 gece hastanede kaldıktan sonra ertesi gün doktor tavsiyelerine uymak kaydıyla günlük yaşantısına dönmesinde hiçbir problem yoktur.

İlginizi Çekebilir  Meme Küçültme

Burun estetiğinin ameliyatı sonrası ilk 24 saatte dikkat edilmesi gereken hususlar;

  • İşlem bittikten sonra burnun koruması ve burna şekil vermesi amacıyla takılan atele dokunulmaması gerekir.
  • Burundaki tampon gerektiğinde değiştirilebilir ancak kanama yoksa tamamen çıkarılır.
  • Uyurken veya uzanırken başın gövdeden iki yastık kadar yüksekte, dik olması gerekir.
  • Ameliyat sonrasında hastaya anestezi verildiğinden hastada halsizlik ve uykusuzluk olması normaldir.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında ilk kontrol 10. Günde yapılır. Bu sürede hasta, büyük oranda iyileşmiş olur. Bu kontrolde, burnun içindeki silikon tüpler ve atel alınır. Şişlikler nedeniyle görüntü hoşa gitmeyebilir. Ancak başarılı bir sonuç için sabır gerektiğini söyleyebiliriz. Morluk oluşursa genellikle 3 ile 5 gün arasında iyileşir. İlk 2 ay gözlük kullanmamak olası komplikasyonların önlenmesi için şarttır.

Şunu söyleyebiliriz ki, burun estetiğinin ameliyatı sonrası iyileşme zaman alacağında sabır gerektirir ve bu iyileşme süreci hızlandırılamayan bir süreçtir. Hastaya ciddi bir müdahale yapıldığı için kendine zaman tanıması önerilir.

Peki, ameliyatın başarılı geçtiğini nasıl anlayabiliriz?

  • Operasyon sonrası kişi, görüntüsünü eskisinden daha çok beğeniyorsa,
  • Kişi, ameliyat öncesine göre daha rahat nefes ve koku alabiliyorsa,
  • Kişiyi yıllar önce görmüş biri değişiklik olduğunu fark ediyor ama çözemiyorsa,
  • Kişiyi hiç tanımayan biri herhangi bir değişiklik fark etmiyorsa

ameliyat başarılı olmuş diyebiliriz.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var Mıdır? Kaç Yaşında Yapılır?

Burun estetiği ameliyatı (Rinoplasti) olmanın alt yaş sınırı kadınlarda 17, erkeklerde 18’dir. Üst yaş sınırı ise cerrahi müdahaleye engel bir durum olmadığı sürece kadınlarda da erkeklerde de yoktur.

Ancak şöyle bir istisna var ki; çocuğun sağlıklı gelişimini engelleyebilecek ve ciddi solunum sıkıntısına yol açan durumlarda erken yaşta da burun estetiği ameliyatı yapılabilir. Şu hususa da dikkat etmek gerekir, çocukların büyüdükçe kemik gelişimleri de devam ettiğinden ilerleyen yıllarda revizyon cerrahisi yani tekrar cerrahi müdahale yapılması öngörülür.

Burun Estetiği Fiyatları 2024

Burun estetiği ameliyatını olmak isteyen çoğu kişinin merak ettiği sorulardan biri de bu ameliyatın maliyetidir. Maliyeti belirleyen birçok faktör vardır, bunlardan biri ameliyatın yapılacağı klinik veya hastane tercihi ve ameliyatı yapacak doktordur.

Herkesin burun yapısı ve yapılması gereken işlem farklı olduğundan rinoplasti ameliyatı ücret olarak değişkenlik göstermektedir. Cerrahi operasyonun ne kadara mal olacağını daha başka birçok faktör belirleyebilir.

Bu konuyu cerrahi işlemi yapacak uzmanla görüşmekte fayda vardır. Burun Estetiği Fiyatları 2024 yılı için en sağlıklı fiyat için doktorla ön görüşme yapmanız gerekmektedir. Burun estetiği fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Burun estetiğinde burun içi tampon konulur mu?

Burun tamponunun görevli burnun iç cildinin burun iskeletine tekrar tutarak kaynaşmasını sağlamaktır. Burun estetiği olmak isteyenlerin bazılarında burun içinde sorunları olmaz.

Burnun orta ve arka kısımlarını ilgilendiren problemleri yoksa burun tamponu kullanılmaz. Yine de cerrahi işlem yapılmış ise burun tamponu doktorun tespitine ve hastanın ihtiyacına bağlıdır. Bazı hastalarda ciddi kanama öngörülüyorsa silikon tampon yerine sünger tampon uygulanabilir.

Estetik Sonrası hastada çok ağrı olur mu? Morluk ya da şişlik olur mu?

Burun estetiği ameliyatı sonrasında hiç ağrı olmaz demek doğru değildir aynı şekilde şu derece ağrır demek de yanlış bir yaklaşımdır. Ancak şunu söyleyebiliriz ki cerrahi işlem sonrasında duyulan ciddi bir rahatsızlık dönemi yoktur.

Hissedilen ağrı düzeyi biraz da hastanın ağrı eşiğine bağlıdır. Rinoplastide genel geçer ağrı seviyesi 10 üzerinden 3 şeklinde değerlendirilir. Ameliyattan sonra hissedilen ağrı hızla geçer.

Burun estetiği ile birlikte farklı operasyonlar yapılabilir mi?

Evet. Birden fazla estetik ameliyatının aynı zamanda gerçekleştiği duruma kombine estetik operasyonları denilir. Burun estetiğinin ameliyatı ile birlikte genellikle çene estetiği ameliyatı ya da dudak dolgu işlemi yapılabilir. Ancak bu kombine estetik ameliyatlarına, cerrahi işlemleri gerçekleştirecek uzmanlar hastanın ihtiyaçlarına göre ve hastayı analiz ederek karar verebilir.

Burun Estetiği yapıldıktan sonra nefes alma sorunu da giderilebilir mi?

Çoğu hasta, burnundaki problem nedeniyle nefes alamama sorunuyla burun estetiğinin ameliyatını olmak ister. Bu noktada artık estetik değil sağlık sorunu olarak devreye girer. Burun estetiğiyle nefes alma sorunu da giderilebilir. Burun estetiğinin ameliyatı ile doğru teknikler kullanılarak burunda nefes almayı zorlaştıracak semptomun da tedavi edilmesi mümkündür.

İlginizi Çekebilir  Meme Büyütme

Burun Estetiği sonrası ödem nasıl atılır?

Öncelikle burun estetiğinin ameliyatında cerrahi ve travmatik işlem olduğu için ödem, şişlik ve morluk oluşması çok normaldir ve beklenen durumlardır. İlk 72 saat ödem için çok önemlidir. Bu 72 saatte şişlik olan bölgeye saatte 1 kez 15-20 dakika boyunca buz uygulaması ya da soğuk kompres yapılmalıdır.

Böylece ödem vücuttan hızlı atılabilir. Burun içinde oluşan ödem cilt altında gerçekleştiği için iyileşmesi 6 ayı bulabilir. Ödemlerin ciltten tamamen atılması için ise 1 yıl kadar beklemek gerekmektedir. Burnun son halini alması ödemlerin tamamen iyileşmesi ile mümkün olur.

Ameliyattan sonra nasıl bir burnum olacağını nasıl görebilirim?

Doktor kişiyi muayene ettikten sonra kişinin istediği burun yapısına göre burun üzerinde çizim yapar. Böylece modelleme ile kişi, ameliyattan sonra burnunun nasıl görüneceğini görebilme imkanına sahip olur.

Komplikasyonlar ve çıkarılabilecek sorunlar nelerdir?

Burun estetiğinin ameliyatı az da olsa ağrılı bir süreçtir. En fazla bilinen semptomu ise burun tıkanıklığıdır. Bunun nedeni ise operasyonu gerçekleştiren doktorun kanamayı azaltmak amacıyla burun içinde tampon veya splint kullanmasıdır. Bu, hasta için rahatsızlık verici olabilir.

Cerrahi işlem sırasında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de burun dokusunda görülen fazla kanamadır. Bunun için düşük tansiyonlu genel anestezi ve kanamayı azaltıcı ilaçlar kullanılsa da bazı hastalarda normalden fazla kanama görülebilir. Bunun da önüne geçmek için hastaya ameliyattan en az 1 hafta önce aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları bırakması önerilir.

Burun ameliyatından sonra burna nasıl masaj yapılır?

Burun estetiği ameliyatından sonra burun masajı yapmak yumuşak dokulara esneklik kazandıracak düzeyde ve doğru olmalıdır. Nasıl ve hangi şiddette yapılacağı mutlaka uzman kontrolünde olmalıdır.

Cerrahi işlem sonrası doğru burun masajı göz kapaklarının alt kısmında burna doğru hafif hareketlerle basınç uygulamamaya dikkat edilerek burun üzerine doğru kaydırılarak yapılır. Masaj yapılırken burun üzerine tahriş etmeyecek şekilde kayılmalı, nazik hareketlerle masaj yapılmalıdır.

Her hastaya yapılan işlem farklı olduğundan burun masaj stili de yapılan işleme göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu konu, işlemi yapan doktor kontrolünde olmalıdır.

Burun ameliyatından ne kadar sonra revizyon yapılır?

Estetik ameliyatlarının bazılarında düşük oranda da olsa istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Bu sebepten aynı hastaya revizyon adı verilen ikinci bir cerrahi müdahale gerekebilir. Bu revizyon ameliyatları ile şekil bozukluklarıyla birlikte fonksiyonel ve estetik problemler de ortadan kaldırılabiliyor.

Ancak revizyon ameliyatı için asıl ameliyattan itibaren belli bir süre geçmesi gerekiyor. Bu süre en az 9 aydır ancak 1 yıl beklemek daha faydalı olabilir.

Burun Estetiği en sık revizyon yapılan cerrahi işlemler arasında yer alır. Bunun nedeni burnun tüm yüz hattını değiştirecek kadar ön planda olmasından kaynaklanır. Bu yüzden kusursuz olması gerekir.

Ameliyat sonrası dikişler ne zaman alınır?

Burun estetiği ameliyatı (Rinoplasti) sonrasında eğer dikişler estetik olursa alınmasına gerek yoktur, kendiliğinden düşer. Ancak estetik olmayan dikişlerin ameliyattan 1 hafta sonra alınması gerekir. Ne olursa olsun dikişlere dokunulmaması gerekir.

Eriyen dikişlerin ne zaman kaybolacağı kullanılan dikişin çeşidine göre değişir. 3 ayda kendiliğinden eriyen dikişler olabildiği gibi 2 haftada kendiliğinden eriyebilen dikişler de vardır.

Burada önemli olan cerrahi işlemi yapan doktorun dikişlerin ne zaman eriyeceği veya alınacaksa ne zaman alınacağı hakkında bilgi vermesi ve ona göre hastaya uygun bir randevu tarihi belirlemesidir. Bölgeyi nemlendirmek, o bölgeyi yumuşatarak dikişlerin çabuk çözünmesine yardımcı olur.

Burada dikkatli olunması gereken en önemli hususlardan bir tanesi dikişleri burunda çok uzun süre tutmamak gerektiğidir. Olması gerekenden daha uzun tutulan dikişler burunda kalıcı iz bırakabilir, bu da hastaya estetik açıdan rahatsızlık verebilir.

Dikişlerin geç alınması kadar erken alınması da bazı komplikasyonları meydana getirebilir. Dikişlerin erken veya geç değil tam zamanında alınması gerekir.

Burun Ameliyatı Sonrası Uyku Pozisyonu Nasıl Olmalı?

Burun estetiği ameliyatı sonunda yaklaşık ilk 10-15 gün yüksek yastıkta yoksa iki yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen göstermek gerekir. Hasta, olası problemlerin önüne geçebilmek adına yüz üstü yatmak için en az 3 ay beklemelidir.

Burun estetiği (Rinoplasti) sadece estetik amaçlı fiziksel görünüm için yapılmaz. Kişide yaralanma sonucu oluşan deformelerin onarılması veya doğuştan gelen burun formunun düzeltilmesi ya da solunum güçlüğüne neden olan bazı problemlerin iyileştirilmesi amacıyla da burun estetiği yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir